Follow us on
kourkoulos logo

Το κατεψυγμένο καλαμάρι είναι ένα ευπροσάρμοστο και νόστιμο θαλασσινό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα πιάτα, από κλασικές δημιουργίες μέχρι και πικάντικα τηγανητά. Ενώ το φρέσκο καλαμάρι είναι πάντα μια εξαιρετική επιλογή, το κατεψυγμένο καλαμάρι μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική προσθήκη στην κουζίνα σας. Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε μια νόστιμη και εύκολη συνταγή με κατεψυγμένο καλαμάρι και θα τονίσουμε τα οφέλη της χρήσης κατεψυγμένων θαλασσινών στη μαγειρική σας.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο καλαμάρι στις συνταγές σας;

Το κατεψυγμένο καλαμάρι προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα φρέσκα καλαμάρια, όπως η οικονομική αποδοτικότητα, η ευκολία και η ευελιξία. Τα κατεψυγμένο καλαμάρι είναι αισθητά φθηνότερο από το φρέσκο, καθιστώντας το μια πιο φιλική προς τον προϋπολογισμό επιλογή τόσο για τους οικιακούς μάγειρες όσο και για τους επαγγελματίες σεφ.

Το κατεψυγμένο καλαμάρι είναι επίσης πολύ βολικό στην επεξεργασία. Έρχεται προ-καθαρισμένο και έτοιμο προς χρήση, γεγονός που εξαλείφει την ανάγκη για χρονοβόρες εργασίες προετοιμασίας, όπως ο καθαρισμός, το γδάρσιμο και το ξεκοίλιασμα. Αυτό μπορεί να σας εξοικονομήσει πολύτιμο χρόνο στην κουζίνα και να κάνει τη διαδικασία μαγειρέματος πιο αποτελεσματική.

Τέλος, το κατεψυγμένο καλαμάρι είναι εξαιρετικά ευέλικτο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια μεγάλη ποικιλία πιάτων. Από τα κλασικά τηγανητά καλαμάρια μέχρι τα πικάντικα ταϊλανδέζικα stir-fries, οι δυνατότητες είναι απεριόριστες όταν πρόκειται να μαγειρέψετε με κατεψυγμένα καλαμάρια.

Συνταγή κατεψυγμένων καλαμαριών: Πικάντικα καλαμαράκια ανακατεμένα με τηγανητά

Συστατικά: καλαμάρια, αποψυγμένα και κομμένα σε ροδέλες.
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
1 πράσινη πιπεριά, σε φέτες
2 κουταλάκια του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα στρειδιών
Αλάτι και πιπέρι για γεύση

  • Συνοδεύουμε με βρασμένο ρύζι

Εκτέλεση

Ξεπαγώστε τα καλαμάρια βάζοντάς τα στο ψυγείο για όλη τη νύχτα ή περνώντας τα κάτω από κρύο νερό για μερικά λεπτά. Μόλις ξεπαγώσουν, κόψτε τα καλαμάρια σε ροδέλες και αφήστε τα στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ, ζεσταίνετε το φυτικό λάδι σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά, μέχρι να αρωματιστούν.
Προσθέστε τις κόκκινες και πράσινες πιπεριές στο τηγάνι και σοτάρετε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Προσθέστε στο τηγάνι τις αποψυγμένες ροδέλες καλαμαριού και τηγανίστε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ψηθούν.
Προσθέστε τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού, τη σάλτσα σόγιας και τη σάλτσα στρειδιών στο τηγάνι και ανακατέψτε για να αναμειχθούν. Μαγειρέψτε για άλλα 1-2 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.
Σερβίρετε τα πικάντικα καλαμαράκια stir-fry πάνω από μαγειρεμένο ρύζι και απολαύστε τα!


Συμπέρασμα

Το κατεψυγμένο καλαμάρι είναι ένα βολικό και ευέλικτο συστατικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια ποικιλία πιάτων. Αυτή η συνταγή για πικάντικα καλαμάρια stir-fry είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πόσο εύκολο και νόστιμο μπορεί να είναι το κατεψυγμένο καλαμάρι στη μαγειρική σας. Και όταν πρόκειται για την προμήθεια κατεψυγμένων θαλασσινών υψηλής ποιότητας, η Kourkoulos Frozen σας έχει καλύψει. Προσφέρουμε μια μεγάλη ποικιλία κατεψυγμένων θαλασσινών, συμπεριλαμβανομένων των καλαμαριών, που είναι προ-καθαρισμένα και έτοιμα προς χρήση. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να μάθετε περισσότερα για τα προϊόντα μας και να κάνετε μια παραγγελία για την επόμενη συνταγή σας με θαλασσινά.

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο στα Social Media